Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hyllade Malmökrogen Bastard startar julmarknad

En av Malmös främsta krogar, Bastard, startar julmarknad. Söndagen den 17 december kan man dricka glögg, handla presenter och mat på Bastards innergård.

Bastard på Mäster Johansgatan på Gamla väster i Malmö.Bild: Albin Brönmark
Innan varje jul så brukar restaurangen Bastard på Mäster Johansgatan i Malmö hitta på något speciellt på en annars stängd söndag. Förra året satsade de på julbrunch under tre söndagar i december. Men i år kommer man att satsa allt på en dag.
– I år tänkte vi satsa på en riktig julmarknad på vår innergård. Vi har bjudit in folk som vi arbetar med under året, exempelvis vår köttleverantör och de som levererar grönsaker, mjölk och kaffe till oss, berättar Bastards restaurangchef Benjamin van Stellingwerff.
På gården kommer man att förutom mat kunna handla blommor, porslin och annan konst. De som ska sälja varor är Lindegrens kött, Surtanten, Leve bröd, Ådala gård, Gunnaröds gård, Mölle krukmakeri, Solde kaffe och Pretty Flowers.
– Man kommer att kunna ta en liten bit av Bastard med sig hem, säger Benjamin van Stellingwerff.
Det blir ingen vanlig Bastard-meny, utan det kommer att serveras en lättare meny inriktad på att folk kommer och går med sin familj.
– Man kan komma hit och ta en kopp varm choklad, lite glögg, kanske en korv från grillen och sen efter julmarknaden startar vi vedugnen och börjar göra pizza, säger Benjamin van Stellingwerff.
Är det en engångsgrej eller mer långsiktigt?
– Förhoppningen är att vi kan göra det till en årlig grej. Vi gör det i år och sen bygger vi det därifrån och hoppas få med ännu fler nästa år, säger Benjamin van Stellingwerff.
Söndagen den 17 december äger Bastards julmarknad rum. Klockan 11 till 16 är tiden för julmarknaden och sen blir det pizzakväll efter klockan 17. Ludwig Böss och Kalle Nordström är dj:s under dagen.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen