Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Konkursad Malmökrog säljs inte – så ser planerna ut för Södertull

Den konkursade Malmökrogen Greek Biraria vid Södertull kommer inte att säljas i den stora konkursförsäljningen efter krogkungen Fotios Malamas död. Fastighetsägaren Vasakronan har nu tagit tillbaka lokalen och har en egen plan för den.

Södertull är under omvandling. Två stora butikslokaler på ena sidan står tomma och nu väntar snart nya krogägare på den andra sidan.Bild: Lars Brundin
Det har varit många vändor i den stora krogkonkursen efter Fotios Malamas död. Nu är det klart att en av restaurangerna, Greek Biraria vid Södertull, inte kommer att säljas.
– Vi har fått tillbaka den från konkursförvaltaren och ska nu försöka hitta en ny hyresgäst, säger Mats Ingman fastighetschef på fastighetsägaren Vasakronan.
Så medan Mosaik och nattklubbarna Cuba Café och Stortorget 11 nu ska säljas, så slipper konkursförvaltaren nu även hitta en ny ägare till Greek Biraria.
Mats Ingman berättar att de har flera aktörer som de just nu pratar med och det gäller inte bara Greek Biraria-lokalen. I kroglängan på Södertull där idag Condeco, Subway, Vibliotek, Zocalo och Texas Longhorn håller till finns det även en helt tom lokal där glassbutiken Köld i somras hade en pop-up-butik.
– Vi för samtal om bägge lokalerna. Vi vill hitta restauranger som blir riktigt bra på det läget och att vi inte bara tar in någon hipp som happ, säger Mats Ingman.
Hur ser en tidsplan ut just nu?
– För Birarian kanske vi pratar om en månad, medan den andra lokalen är det lite längre tid som gäller för den lokalen är ju inte färdig. Där pratar vi kanske 4–5 månader, säger Mats Ingman.
Händer det något annat just nu på andra sidan Södertull där Monkis och Weekdays lokaler står tomma?
– Faktiskt inte. Vi har fokuserat på att få färdigt den här sidan med restaurangerna, säger Mats Ingman.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen