Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Kräver att Dramatens ledning byts ut

En skådespelare på Dramaten ska ha gjort sig skyldig till grova kränkningar. Trots att händelserna har varit kända ska de inte ha utretts. Nu kräver flera anställda att ledningen byts ut, skriver Dagens Nyheter.

Kungliga Dramatiska teatern i Stockholm. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Skådespelaren ska ha kränkt sina kollegor genom personpåhopp och förtäckta hot. Personen ska dessutom ha varit våldsam och kastat föremål.
Trots att flera anställda berättat att de är rädda för skådespelaren har ledningen inte gjort något.
– Nu är mitt misstroende mot ledningen enormt. Jag ser inte hur den nuvarande ledningen ska kunna lösa det här, säger en anställd till tidningen.
Men det är inte bara när det kommer till skådespelaren som ledningen inte agerat. Enligt uppgifter till DN ska det funnits en arbetskultur på Dramaten där raseriutbrott och kränkningar accepteras, särskilt påhopp från manliga skådespelare och regissörer.
Ledningen kan inte gå in på detalj om vilka åtgärder de vidtagit men förklarar att alla ärenden hanterats. De har också startat en utredning samt anlitat externa jurister och psykologer.
Skådespelaren själv säger att hen inte förekommer i någon utredning.
Läs alla artiklar om: Nätkampanjen ”Me too”
Gå till toppen