Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Vellingemoderaterna vill ha integrationsplikt för flyktingar – ska testas med prov

Tydligare krav och mer fokus på svenska normer och värderingar. Vellingemoderaterna vill göra integration till en plikt. Genom ett prov ska man få visa att man förstått hur det fungerar i Sverige.
– Vi vill vara tydliga med den enskildes ansvar att göra sig anställningsbar, säger Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Varje människa är unik och vi ska ta fram en individuell plan för alla. Sedan är det rimligt att det krävs en motprestation för att man ska få ta del av samhällets resurser. Integrationsplikten innebär att vi blir tydligare med vad vi förväntar oss av individen, säger Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande i Vellinge.Bild: Micaela Landelius
Efter 60 timmars samhällsorientering ska alla vuxna nyanlända får göra ett prov. Det är en av nyheterna i det förslag som Vellinges moderater har lagt fram när kommunens integrationsplan nu ska uppdateras.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen