Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

400 liter diesel sanerades efter olycka på Yttre ringvägen vid Sunnanå

En personbil och en lastbil var under tisdagsmorgonen inblandade i en olycka på Yttre ringvägen strax söder om trafikplats Sunnanå. Påfarten inifrån Malmö till Yttre ringvägen norrut väntas stängdes av i flera timmar – medan 400 liter diesel sanerades.

Bild: Läsarbild
Larmet om tisdagsmorgonens olycka nådde SOS alarm vid strax innan klockan 07.
– Vi har en personbil som kör av vägen på grund av halka. Det är jättehalt just nu. Föraren är väldigt chockad, men verkar inte ha fysiska skador. Och så är det en lastbil som ska ha kört i diket ungefär vid samma plats. Det står i rapporten ”snorhalt på platsen”, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.
Lastbilen körde av vägen först – och när personbilen strax därpå gjorde det samma krockade den med lastbilens släp.
– Vi misstänker inget brott, det ska ha skett på grund av halkan, säger Kim Hild.
Bild: Läsarbild
Ingen av de inblandade behövde föras till sjukhus – men både lastbilen, släpet och personbilen bärgades. Räddningstjänsten var på plats för att sanera diesel som läckt vid olyckan.
– Det är ungefär 400 liter diesel som läckt. Det kommer ta ett par timmar, säger Mattias Sköld, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd, under morgonen.
Gå till toppen