Ishockey

Rögle överkört trots nya tränare

Efter sex raka förluster gick Rögle och tränaren Anders Eldebrink skilda vägar. Effekten blev inte positiv. Mora körde över Rögle och vann med 6–1 i Ängelholm.

Justin Pogge och Rögle förlorade mot Mora. Arkivbild.Bild: Stefan Jerrevång/TT
Rögle har parkerat på jumboplatsen i SHL-tabellen och just nu talar inte mycket för att laget ska lyckas ta sig därifrån. I första matchen efter landslagsuppehållet stod Patrik Ross och Roger Hansson i stället för Eldebrink i båset, men på isen var Rögle minst lika hjälplöst som tidigare i höst.
Mora – med bara en bortaseger på tio försök inför matchen – vann med förkrossande 6–1 och orsakade Rögles sjunde raka nederlag.
– Vi har alldeles för lågt tempo och det är för mycket enmansåkning på väg in i zonen. Vi har lite att jobba på där, sade Roger Hansson till C More.
I slutet av mittperioden stod det 1–2 när Rögle fick chans att spela numerärt överläge i fyra minuter. Men av skåningarnas förhoppning om en kvittering blev det i stället mål för Mora, när Emil Bejmo kontrade in 3–1 efter en konstig sargstuds.
– När Bejmo kommer in och sätter den där känns det som att luften går ur dem lite, sade Moras tremålsskytt John Persson till C More.
Persson sköt 1–0, 4–1 och 6–1 och efter bara fyra mål tidigare under säsongen nästan fördubblade han målkontot.
– Det var skönt att det lossnade lite. Jag har haft lite svårt att få in den, sade han.
Gå till toppen