Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Zecira Musovic: ”Måste leta motstånd på den här nivån, för att kunna vara kvar där”

Chelsea slog ut Rosengård ur Champions League och visade var ribban ligger i Europa numera.
– Vi måste leta motstånd på den här nivån för att kunna vara kvar där, sa FC Rosengårds målvakt Zecira Musovic.

Zecira Musovic räddar ett skott från gamla Rosengårdsbekantingen Ramona Bachmann.
Redan i åttondelen av Champions League – förvisso med maximalt oflyt i lottningen – visade det sig hur snabbt framåt det går i omvärlden. Och att allsvenskan på bredden tappar fart samtidigt.
– Så är det. Förutsättningarna finns på ett annat sätt i dag i damfotbollen, det är ännu fler klubbar i länderna ute i Europa som är med i matchen. Och så är det inte riktigt i Sverige, konstaterade Zecira Musovic. Vi måste få fler sådana här tuffa matcher.
Efter 3-0 hemma, kunde Chelsea relativt enkelt kontrollera returen med ett visst mått av försiktighet. Möjligen kunde matchbilden ha blivit lite annorlunda om Sanne Troesgaard satt hemmalagets enda riktiga läge i första halvlek, men nu kunde Chelsea spela utan press och i stället göra segermålet 1-0 en bit in i andra halvlek, på en halvchans - ett skott från strafflinjen där en skymd Zecira Musovic var chanslös.
– De är bättre på allt. De är det bättre laget och går vidare helt välförtjänt. Men vi sätter tyvärr standarden. Vi gör en feg första halvlek borta och där förlorar vi de här två matcherna.
Ett ganska intressant påpekande – för nog var det likadant i vårens första kvartsfinal mot Barcelona i Champions League?
– Jag håller med. Det har präglat hela säsongen. När vi blir passiva, blir vi extremt passiva. Vi har svårt att komma tillbaka till ett aggressivt försvarsspel och vågat anfallsspel i år. Det har präglat många matcher i år, tyvärr, summerade Zecira Musovic.
Vad kan ni främst lära er av det här?
– Först och främst – Chelsea är ett jättebra lag, det ska vi inte glömma. Men det är viktigt att vi tror på vår matchplan fullt ut, släpper ner axlarna och höjer blicken. Oavsett om de inte gör som vi tror, måste vi fullfölja till hundra procent.
I andra halvlek blev det – när dubbelmötet var avgjort – ett mer öppet spel och Rosengård skapade några bra lägen. Men Chelsea hade det också och Zecira Musovic gjorde några riktigt bra räddningar.
– Det räcker fan inte. Då är det surt ändå.
Men ett bra avstamp inför 2018, då du nu är uttalad förstamålvakt när Erin McLeod försvinner?
– Jo, men helt klart. Just nu känns det skit samma att jag gjort en bra match. Men om två veckor sätter jag nya mål och har de här matcherna i bagaget för att höja min nivå ännu mer till nästa säsong.
Zecira Musovic är ju också redan inne i A-landslagstruppen. Så för henne blev det ändå en seger också denna dag – det nya avtalet.
– Äntligen får vi lite förutsättningar på landslagsnivå. Visst, en liten eloge till förbundet, men det är samtidigt media vi ska tacka i den här kampen och även svenska folket som visat vilket stöd även vi har, sa Zecira Musovic och passade på att ge en hyfsat hård passning till herrlandslaget.
– Jag har försökt att inte tänka på det här med förhandlingarna. Herrlandslaget tyckte att vårt agerande påverkade dem. Deras snack påverkade min laddning inför Champions League...
Läs alla artiklar om: FC Rosengård i Champions League
Gå till toppen