Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Polis tog västen från Bandidos-medlem

När den danska polisen stoppade Bandidos-medlemmen lade de beslag på hans skyddsväst. Nu kräver han sin väst tillbaka.

MC-klubben Bandidos märke.Bild: Britt-Mari Olsson
Med stöd av särskilda regler riktade mot gäng har polisen i Danmark möjlighet att lägga beslag på utrustning som tillhör medlemmar i bland annat mc-klubbar. I veckan drabbade det en Bandidos-medlem som stoppades på Helsingörs-motorvägen, i höjd med Humlebaek, rapporterar Helsingörs dagblad. Polisen valde nämligen att tvinga av honom den skyddsväst han bar.
Den 23-årige mc-medlemmen accepterade inte tilltaget utan krävde att få sin väst tillbaka. Polisen valde dock att behålla den till dess ärendet avgjorts av en domare.
För 14 dagar sedan inträffade en liknande händelse i Skåne. En man misstänkt för att ha misshandlat sin sambo hotade poliserna som kom fram till bostaden i Sjöbo. Han greps då och polisen tvingade av honom en tröja med gängtryck. Enligt uppgift ska mannen tillhöra motorcykelgänget Hells Angels undergruppering Red & White Crew, och tröjan han bar ha haft Hells Angels symbol på.
Läs också Polisen tvingade av mc-gängmedlem hans tröja – för att den är ett brottsverktyg
Tröjan beslagtogs som ett brottsverktyg. Ett förfarande tidigare domstolsutslag har godkänt.
Gå till toppen