Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Rosengård utan chans att vända i Champions League

Chelsea vann även andra åttondelsfinalen mot FC Rosengård. Det blev 1-0 i en match som var betydligt jämnare än första mötet.

Rosengårds målvakt Zecira Musovic fick släppa en boll bakom sig i CL-returen.Bild: LUDVIG THUNMAN
Gästerna Chelsea spelade förstås på resultatet (3-0) från första mötet och agerade något mer försiktigt. Samtidigt skärpte Rosengård sitt försvarsspel högst betydligt.
FCR hade också en endaste riktig chans att ta ledningen i första halvlek, då en av få kontringar ledde fram till ett bra avslutsläge för Sanne Troelsgaard, men hennes skott mitt i straffområdet gick halvmetern utanför.
Det blev en ganska jämn match på Malmö idrottsplats, men Chelsea vann även denna gång. 1-0 nu och 4-0 totalt var odiskutabelt.
Målet kom en bit in på andra halvlek sedan Rosengård i praktiken gått ner på en trebackslinje för att försöka åstadkomma mer möjligheter framåt och delvis lyckades med det genom att skicka fram speedkulan Ali Riley i banan.
Det blev en halvchans som resulterade. Ji Soyun kunde skjuta strax utanför straffområdet och en skymd Zecira Musovic hann inte reagera och nå ner invid stolpen. I övrigt gjorde Zecira Musovic en riktigt bra match i hemmamålet och svarade för några riktigt bra räddningar i utsatta lägen.
Läs alla artiklar om: FC Rosengård i Champions League
Gå till toppen