Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skånebolag i klädsamarbete med Pharrell Williams och Adidas

Börsnoterade Polygiene ser till att Adidas senaste träningskollektion lanserad i samarbete med världsartisterna i Nerd luktar gott. Vd Christian von Uthmann räknar med stort genomslag.

Pharrell Williams i gruppen Nerd och Adidas gör träningskläder med odörbehandling från Malmöföretaget Polygiene med vd Christian von Uthmann i spetsen. Bilder: TT/pressmaterial
Polygiene utvecklar luktkontroll som ska hålla kläder, sportutrustning och andra produkter fria från illaluktande bakterier och svampbildningar. Företaget är världsledande inom sitt område och samarbetar med Adidas sedan fyra år tillbaka. I den senaste Adidaskollektionen är kläderna i materialet kallat tech fit behandlade och märkta med Polygienes orange hand.
I musikvideon till låten Lemon som släpptes nyligen bär dansaren ett av plaggen. Låten är ett samarbete mellan Nerd och Rihanna och videon som släpptes nyligen har fler än 11 miljoner visningar på Youtube.
Vad betyder det för Polygiene att samarbeta med Adidas och att kläderna lanseras på detta sätt?
– Det är jättestort att vara med hos Adidas, som världens största får de genomslag. De lyfter sällan fram andra teknologier än sina egna, men nu lyfter de fram Polygiene i lanseringen och det är ett fantastiskt sätt att komma ut på marknaden. Vi framhåller att vår tygbehandling gör att man kan tvätta mer sällan och därmed spara både tid och miljö. Nu för även de fram detta och de är fantastiska bärare av vårt budskap, säger Christian von Uthmann, vd för Polygiene.
Hur har samarbetet med Adidas utvecklats i övrigt?
– Det är 20 procent av vår omsättning. Volymen har minst tredubblats sedan vi inledde samarbetet för fyra år sedan. Just nu är de stora i USA också och där har vi lagt krut på att utbilda personalen i flaggskeppsbutikerna så att de kan informera konsumenterna så att de i sin tur kan dra större nytta av det vi gör.
Polygiene grundades 2006 och är sedan 2016 noterat på Nasdaq First North. Företaget omsatte 65 miljoner kronor 2016 och har vuxit med 46 procent tredje kvartalet i år. Snabbast växer bolaget i Asien men det går uppåt även i Nordamerika och i Europa. Företaget har under året anställt bland annat i Malmö, England, Hongkong och Centralamerika. Nu arbetar 18 personer inom företaget, varav 9 i Malmö.
Gå till toppen