Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Hon föreslår att kungastatyn blir scen för lokala artister

Johanna Neckmar som driver Blomsterpigan på Hamngatan vill att Stortorget ska kunna ändra karaktär ofta med hjälp av enkla medel.

Johanna Neckmar gillar kungastatyn och förslår att fundamentet förvandlas till en scen.Bild: Hussein El-alawi
– När solen skiner är det fullsatt på bänkarna på och runt Stortorget, så mer sittplatser är första prioritet. Jag föreslår kuber i trä och Malmögrönt som lätt ska kunna möbleras runt så det passar säsong och evenemang.
Johanna Neckmar säger att kuberna ska kunna placeras ovanpå varandra, så de blir i lagom höjd till att användas som tillfälliga "torgstånd" eller som en lång catwalk eller liten scen.
– När det är dags för Malmöfestivalen, så kan de flyttas till parken eller något annat ställe som behöver sittplatser. Tröttnar man på kuberna så vändes dessa uppochner, så kan det planteras vackra blommor och träd i dem.
Hon föreslår också cykelställ längs med den svängda muren, som det är idag är det många felparkerade cyklar på Hamngatan..
– Personligen tycker jag att Kungen är toppen där den är. En perfekt samlingspunkt. Tänkte att lokala artister kunde ha enklare uppträde vid kungen på lördagar till exempel.
Johanna Neckmar minns när det var isbana på Stortorget på vintern.
– Det var helt underbart med isbanan under vintern. Det behöver dock var lite mer ombonat om det ska funka, en liten värmebod, bra musik och givetvis en plats där man kan köpa varm choklad.
Hon har också funderat en del på parkeringen som i dag tar upp en stor del av torgytan
– Parkering eller ej.... det är svårt. Det behövs, men samtidigt så tror jag att folk kan lära sig att parkera i parkeringshus. Det är lite som när det blev rökförbud på krogen. Det gick ju bra.
Vad tycker du man ska göra med Stortorget? Kommentera här:
Läs alla artiklar om: Fyll Malmös tomrum!
Gå till toppen