Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Ja till Trumps skattereform i kongressen

USA:s president Donald Trump gör tummen upp när han tillsammans med vicepresident Mike Pence kommer till kongressen inför skatteomröstningen.Bild: Susan Walsh AP/TT
Representanthuset i USA har röstat igenom det republikanska förslaget till en skattereform. Förslaget rör skattelättnader både för företag och individer, och beräknas kosta staten 1 500 miljarder dollar under en tioårsperiod.
Röstsiffrorna följde partilinjerna och resultatet blev 227 ja-röster och 205 nej-röster.
Skattereformen – den största sedan president Ronald Reagans tid vid makten – är en politisk framgång för Trump som haft stora svårigheter med att få igenom sina vallöften i kongressen. Inte minst sjukvårdsreformen som är tänkt att ersätta president Obamas Affordable care act.
– Att rösta igenom den här lagen är det enskilt största vi kan göra för att få ekonomin att växa, att återställa möjligheterna, att hjälpa de medelklassfamiljer som kämpar, sade talmannen Paul Ryan inför omröstningen.
Demokraterna beskriver reformen som en gåva till bolagsvärlden och de välbärgade.
Skatteförslaget går nu vidare till senaten.
Gå till toppen