Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Anders Engman: Nya Jägersro, kamelrace, Sportradion, Kolgjinis galoppör och lite om avregleringen

Jägersro är på väg att ta ett steg in i framtiden. Under en lång tid har ledningen för Skånska Travsällskapet jobbat med att sälja av delar av marken för att kunna bygga en ny och fräsch anläggning.

Om Travsällskapets höststämma bara säger ja på tisdag så ligger ett avtal redan klart för underskrift. Bloggen kan inte tänka annat än att det blir ett rungande ja för att bygga framtidens arena.
Här kan du läsa mer om planerna.
https://www.sydsvenskan.se/2017-11-16/planen-jagersro-ska-saljas
+ + +
Blir alltid så förundrad när Sportradion sänder. Så fort det spelas en fotbollsmatch så rapporteras vartenda mål, men varför inte rapportera V75 lopp för lopp?
+ + +
Nu gäller det bara för Skånska Travsällskapet att våga tänka utanför boxen. Hur ser morgondagens krav ut? Vad vill publiken ha? Vilken är den optimala längden på banan för att få utslagsgivande lopp och dessutom en bra upplevelse för publiken.
+ + +
Bloggen var på utflykt i Abu Dhabi några dagar och kunde då kika på kamelrace på TV’n. Men de racen är inte som förr då kamelerna reds av småpojkar från Indien och Pakistan. Efter massiv kritik, de små kamelryttarna utnyttjades till fler saker än kamelridning, är de nu ersatta av – robotar. På kamelryggen finns en liten väska med en robot som håller i en piska. Intill banan går en bilväg och där åker tränarna i bilar, med en joystick i handen. När tränaren trycker på sin joystick så piskar roboten kamelen så att den ska springa fortare.
Nu blir det förstås inte en enkel resa för att bygga upp det nya Jägersro. Hur ställer sig Skånska Fältrittklubben till ett fortsatt samarbete med travet på en gemensam arena? Det finns planer på en egen galoppbana en bit utanför Malmö.
+ + +
Minns ni att det utlovades ett war room för att travsporten skulle kunna garantera en likartad bedömning av svåra situationer. Hör inte så mycket om den saken längre.
+ + +
Var med på en internationell träning för galoppjockeys under resan till Abu Dhabi, kommer nog en speciell blogg om den dagen.
+ + +
Blir så förvånad över att så många tränare inom både trav– och galopp inte jobbar mer aktivt med att jaga hästägare. Det finns naturligtvis de som jobbar bra, men det finns också en stor grupp som bara sitter och väntar på att en ny hästägare ska ringa. Och det händer inte så ofta. Bloggen, som håller till i landets sydligaste provins.
+ + +
En extra V5–omgång på Expressbana 2 (Åby, Jägersro och Bergsåker) och en extra V4–omgång på Solvalla. Hur många spelformer går det att trycka in en tävlingsdag?
+ + +
Lutfi Kolgjini är delägare till den häst som just nu är hetast inför Svenskt Derby (galopp) nästa år. Den hette tidigare John O’Kelly, men sedan John O’Kelly klagat – i alla fall den av alla världens John O’Kelly’s som är auktionist på Tattersalls – så har hästen fått byta namn. Den heter numera Johnnybegood och tränas av Hans Adielsson på Jägersro.
+ + +
Hans Ljungkvist, ordförande för Svensk Travsport, var ovanligt öppenhjärtig vid en paneldebatt i regi Skånska Travhästägarföreningen. Han pratade om att…
… ATG nog kommer att privatiseras och i framtiden ledas av privatpersoner från näringslivet.
… det finns stora möjligheter, bara ATG kan behålla sina omsättningsnivåer efter avregleringen.
… att de 10 procent som galoppsporten får idag kommer att minska till 4-5 procent. Alltså en halvering av medlen till sporten – vid en liknande omsättning.
+ + +
Endurance, lopp över 16 mil för hästar är ingen lek. Speciellt inte i ökenhetta.
+ + +
Hört talas om Jackpot. Det är namnet på ett spelbolag som ligger i startgroparna för att dra igång när Danmark avreglerar sin spelmarknad. Bakom bolaget står välkände Jens Glud Hansen och han berättar att fyra personer är beredda att dra igång och att de bara kommer att erbjuda spel till danska lopp.
.
Gå till toppen