Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Skånsk S-rockad inför valet - Joakim Sandell siktar mot riksdagen

Socialdemokraterna i Malmö möblerar om bland sina toppolitiker inför valet 2018: Regionrådet Joakim Sandell toppar riksdagslistan och kommunalrådet Andreas Schönström står som etta till regionvalet.

Joakim SandellBild: Albin Brönmark
Valberedningen för Socialdemokraterna i Malmö har lagt fram partiets listor inför valet till regionfullmäktige och riksdag nästa år.
Och det blir en del förändringar i toppen.
Riksdagsveteranen Leif Jakobsson, som bland annat varit ordförande i skatteutskottet, ställer inte upp för omval. Han är idag statssekreterare under finansminister Magdalena Andersson, något som han gärna fortsätter med om det blir en ny rödgrön regering i Stockholm.
– Min roll som statssekreterare är inte beroende av en riksdagsplats, säger Jakobsson.
Socialdemokraternas valsedel till riksdagen för Malmö valkrets toppas istället av Joakim Sandell. Han är idag regionråd och ordförande i Malmö Arbetarekommun, men siktar alltså på en plats i riksdagen.
Närmast under honom står tre S-politiker som redan sitter i riksdagen: Marie Granlund, Jamal El-Haj och Hillevi Larsson.
På S-Malmös lista till regionen står Andreas Schönström som etta. Han är idag kommunalråd i Malmö med ansvar för miljö och trygghet. Tvåa på regionlistan är Carina Svensson, vice ordförande i Arbetarekommunen.
Gå till toppen