Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Slutspurten gav utdelning: ”Starkt att vinna medioker match”

Redhawkscoachen Peter Andersson efterlyste spelare som vågade avgöra i tredje perioden. Jens Olsson och Frederik Storm tog honom på orden och fixade segern mot Brynäs, 3–1.

Erik Forssell jublar med Frederik Storm och Jens Olsson efter vändningen i trejde perioden.
– En medioker match, vi gör väl grunderna, men inte så mycket mer, men starkt att kunna vinna sådana matcher också, konstaterade Jens Olsson.
Malmö Redhawks gav bort segern hemma mot Linköping i tisdags (3–5) efter bjudningar i slutperioden, men underhållningsvärdet var högt.
Nästan tvärtom den här kvällen, men viktiga tre poäng som befäster Redhawks position som ett potentiellt slutspelslag, medan Brynäs får fortsätta kämpa i botten av SHL.
– Det är ett bra hockeylag, men just nu har de nog svårt att tänka positivt. Man har ju varit där själv med Malmö, det känns som det kvittar vad man gör, så studsar det ändå stolpe ut, sa Jens Olsson.
Den 33-årige backen fick en smått omtumlande resa hemma i Malmö arena på torsdagskvällen.
En miss banade väg för Brynäs ledningsmål på en kontring i mittperioden och redan halvvägs in i första perioden blev Jens Olsson av med sin backkollega Niklas Arell, som tvingades kliva av med en skada på nedre delen av kroppen.
– Det kan vara illa. Jag har inte fått hundra besked, men det jag har hört hittills låter inte alls bra, sa en dämpad Peter Andersson.
Grovjobbarna i fjärdeformationen, med Axel Wemmenborn, Christoffer Forsberg och Johan Olofsson, fixade kvitteringen med Forsberg som målskytt bara dryga minuten efter Brynäs ledningsmål.
– Vår bästa kedja i dag, drar ett riktigt tungt lass och banar väg för oss, det är kul att se, menade Jens Olsson.
Eleganterna klev fram och avgjorde för hemmalaget i slutperioden.
Erik Forssell och Frederik Storm dukade upp för Jens Olsson som pangade in 2–1 med ett mäktigt slagskott i spel fyra mot fyra.
– Storm är rätt vass på att hålla puck och utmana deras försvar, sedan ser Forssell att jag står där och han är ju en smart center, sa Jens Olsson.
Som klippte till och fick revansch för ett par missade lägen mot Linköping senast.
– Jag funderade inte så mycket, utan drog på vad jag hade. Skönt att kunna sätta dit den.
Ombytta roller med knappt sex minuter kvar att spela.
Frederik Storm lirkade in 3–1, snyggt frispelad av Jens Olsson, och Brynäs kunde inte svara.
Läs alla artiklar om: SHL 2017/18: Redhawks–Brynäs
Gå till toppen