Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Green Furniture

Möbeltillverkare vann hållbarhetspris för miljöteknikföretag

Malmöbaserade Green Furniture Concept är årets vinnare av South Sweden Cleantech Award.

Från vänster: Åke Rosén Gaia Biomaterials, Johan Wahlström Green Furniture Concept, Elin Ledskog Againity samt Lars Henriksson som är ordförande för Sustainable Business Hub
Det var sjunde gången som Sustainable Business Hub delade ut priset, som ”går till ett företag som gjort en avgränsad insats som på ett markant sätt ökat konkurrenskraften och visat på potentialen för miljöteknik”.
Vinnaren Green Furniture Concept är just ett sådant företag, anser juryn. Malmöbolaget designar och tillverkar hållbara designmöbler för publika inomhusmiljöer. Företagets produkter syns bland annat på Malmö Airport, Stockholm Central, Keflavik International Airport och Skånes universitetssjukhus i Malmö.
– Det är alltid roligt att få sin passion bekräftad, säger Johan Wahlström, marknadschef för Green Furniture Concept.
Övriga finalister i år var Helsingborgsbolaget Gaia Biomaterials och Againity.
– Det är tre fantastiska företag inom olika områden som alla utgör spetsen i miljöteknik och hållbarhet. Green Furniture Concept har under 2016 och 2017 gjort starkt kommersiellt och internationellt genombrott vilket fällde utslaget för deras vinst, säger Lars Henriksson, ordförande för Sustainable Business Hub.
Gå till toppen