Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

S-minister marknadsförde sitt parti i M-styrda Kävlinge

Forskningsminister Helene Hellmark Knutsson (S) höll kampanjmöte bland fredagshandlande Kävlingebor.

”En liten ros på fredagen? Vi är från Socialdemokraterna. Regeringen.” Helene Hellmark Knutsson delar ut en ros till Maud Hedström.
Solen sjunker över Kävlinges takåsar och utanför Ica fylls parkeringen av bilar och shoppingvagnar. I sällskap med ett tiotal lokala partivänner anländer den socialdemokratiska ministern för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson till fots för att marknadsföra Socialdemokraterna.
– Det här ska bli riktigt roligt, säger hon.
Sällskapet har laddat upp med röda rosor och färgglada broschyrer.
Den lokala S-politikern Mats Malmström tar plats precis vid skjutdörrarna:
– En ros till frun?
– En liten ros med dig hem kanske?
– Hallå, töser! Vill ni ha en ros med er?
– Lycka till med dagen!
Helene Hellmark Knutsson har en lägre röstvolym när hon närmar sig fredagshandlarna.
– En liten ros? Vi är från Socialdemokraterna. Regeringen.
Hon berättar om några av partiets favoritsatsningar ur nästa års statsbudget: sänkt skatt för pensionärer och höjt barnbidrag.
Carina Karlsson, som tar emot en ros ur ministerns hand, säger spontant:
– Jag är inte så insatt. Jag är inte pensionär och har inga småbarn. Men mina föräldrar som är pensionärer är nog glada.
Sandra Jonsson stannar till och får en fråga av Helene Hellmark Knutsson: Vad är det viktigt att regeringen satsar pengar på?
– Framför allt skolorna, åldringsvården och sjukvården, svarar hon.
Catrin Tufvesson (S) som är oppositionsråd Kävlinge tillsammans med Helene Hellmark Knutsson.
Stadens socialdemokratiska oppositionsråd Catrin Tufvesson hoppas att besöket ska ge draghjälp i Moderatstyrda Kävlinge.
– Vi vill prata med alla och visa att vi finns, säger hon.
Men alla blir inte imponerade.
– Jag vet faktiskt inte vem hon var. Och jag kan tycka att detta är lite fel ställe att tala med folk på såhär en fredag. Folk är stressade och vill hem, säger Josephine Jönsson som trots allt tar emot en ros.
Efter tre kvart är hundra blommor utdelade och Helene Hellmark Knutsson drar på sig fingervantarna för att styra vidare mot en middag på Lunds universitet. Hon är nöjd med insatsen.
– De var väldigt pratsamma. Jag fick med mig en del medskick om att det behövs bostäder och folk i arbete, och det gäller både nyanlända och ungdomar, säger hon.
Gå till toppen