Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

MFF-tränaren jublade: ”Jag hoppades på svårast möjliga lottning”

Svårast möjliga lottning – då var MFF-tränaren Magnus Pehrsson riktigt nöjd. ”Jag sa faktiskt det före lottningen att jag hoppades på svårast möjliga, för att få bra matcher och vara igång.”

MFF-tränaren Magnus Pehrsson under Fotbollsgalan.Bild: Christine Olsson/TT
Gruppspelet i Svenska cupen lottades under en lätt stökig fördrink i ett alltför trångt utrymme i Globens environger. Sedan tidigare var de högst rankade lagen inlagda i de åtta grupperna.
MFF som högst rankat finns alltså i grupp 1 tillsammans med det sämsta av de seedade lagen som är Brommapojkarna.
När sedan Rosengårds sportchef Therese Sjögran och landslagskaptenen Caroline Seger drog resten av lotterna, landade Dalkurd och Gefle i MFF:s grupp.
– Och därmed skulle jag nog säga att vi fick de svåraste lagen, sa Magnus Pehrsson, Dalkurd gick ju upp i allsvenskan och Gefle var väl bästa laget i Superettan under hösten, påpekade Magnus Pehrsson.
Nästan rätt - Trelleborgs FF tog en poäng mer. Trelleborg som för övrigt också är med i cupens gruppspel och också fick ganska svåra lag: Östersund, Kalmar och Åtvidaberg.
Det fanns tre lag från lägre serier som skulle placeras i var sin grupp, men några sådana fick alltså varken MFF eller TFF.
Brommapojkarna är också allsvensk nykomling och hamnade som rankat lag eftersom AFC Eskilstuna redan åkt ur cupen.
– Det är en utmaning, absolut. Men jag tycker det är bra att vi testas i både försvars- och anfallsspel och får den pulsen direkt, menade Magnus Pehrsson.
Samtidigt är det här ju långt mer än försäsongsmatcher för MFF - klubben jagar ju som bekant den första cuptiteln sedan 1989. Finaldramat mot Häcken 2016, där MFF föll på straffar, är det närmaste man kommit. 2017 missades gruppspelet helt efter att MFF förlorat med 2-3 mot Landskrona Bois på hösten före.
– Ja, jag visste ju när jag kom hit att vi inte hade chansen i cupen den här säsongen. Men vi klarade den viktiga matchen mot Trollhättan, sa Magnus Pehrsson och fortsatte:
– Det är klart att vi till börja med vill ta oss vidare från gruppen och få spela kvarts- och semifinal så att vi har fem tävlingsmatcher innan serien börjar. Det vore optimalt. Sen vill vi förstås ha titeln också.
Det var en reducerad trupp som representerade MFF vid fotbollsgalan. På ledarsidan fanns ganska många representanter - bland annat vd Niclas Carlnén och sportchefen Daniel Andersson utöver Magnus Pehrsson - men på spelarsidan var det tunt.
Endast Behrang Safari och Anders Christiansen fanns vid mästarbordet, då övriga redan försvunnit på semester.
Läs alla artiklar om: Svenska cupen 2017/18
Gå till toppen