Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Överenskommelse om kongresshall klar

Hemsö fastigheter AB blir långsiktig ägare till Lunds nya kongresscentrum som ska byggas där gamla tingsrätten ligger.

Överenskommelsen är klar.Bild: Hussein El-Alawi
Den planerade kongresshallen vid gamla tingsrätten är tänkt att bli en ikonbyggnad och en ledande plats för internationella möten.
– Den ska också användas av Lundaborna för spännande arrangemang, events och kulturupplevelser. En mötesanläggning av hög klass för bland annat kongresser har länge efterfrågats. Den kommer att vara till stor nytta inte minst för Universitetet, näringslivet och andra organisationer, säger Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande.
På måndagen fattades beslut om en överenskommelse för det fortsatta projektet. Hemsö AB, som äger gamla tingsrätten, kommer att bli långsiktig ägare till den nya anläggningen, och inte Lunds kommun.
– Det har varit vår grundinställning från början. Vi ska inte stå som ägare. Vi och Hemsö kommer nu att i nära samarbete med Lunds universitet arbeta för att ta fram en preciserad beskrivning av innehåll, verksamhet och omfattning.
Beskrivningen ska utgöra underlag för beslut om fortsättning av projektet.
- Överenskommelsen med Hemsö är ett bra upplägg där vi som kommun kan jobba tillsammans med näringslivet för att skapa ett attraktivt, modernt och centralt mötesforum, säger Christer Wallin (M) i ett pressmeddelande.
Läs alla artiklar om: Lunds nya kongressanläggning
Gå till toppen