Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Dåliga mänskor” återvänder till Malmö

Mary Anderssons klassiska roman ”Dåliga mänskor” blev musikal på Malmö opera med musik av Mikael Wiehe 1999. Nu återvänder föreställningen för första gången till Malmö. Bakom satsningen står Lilla Beddinge Teater som i sommar ska ta sig an en av Galenskaparnas klassiker.

"Dåliga mänskor" på Lilla Beddinge Teater.Bild: Andreas Paulsson
I Lilla Beddinge, mellan Trelleborg och Ystad, finns Lilla Beddinge Teater som leds av teaterprofilen Rasmus Mononen som gjort stora roller på Malmö Opera. I somras satte de upp en Malmöklassiker på sin scen. Malmöförfattarinnan Mary Anderssons bok ”Dåliga mänskor” blev musikal med Mikael Wiehe-musik 1999 på Malmöoperan. För regin stod Philip Zandén som även skrev manus tillsammans med Jonas Jarl och Jan Mark
– Vi spelade arton föreställningar i somras. Men det var väldigt högt tryck på biljetterna så därför bestämde vi oss för att ta föreställningen på turné, säger Rasmus Mononen.
Därför kommer ”Dåliga mänskor” att sättas upp på Nöjesteatern i Malmö den 20 april, Ystads teater den 27 april och Landskrona teater den 4 maj. Det blir första gången som ”Dåliga mänskor” sätts upp på scen i Malmö efter den stora Malmöoperasatsningen.
– Det är kul att den får komma tillbaka till Malmö och att den får göra det på Nöjesteatern. Vägg i vägg ligger ju Amiralen där en av scenerna i ”Dåliga mänskor” utspelar sig, berättar Rasmus Mononen.
Men sen finns det ingen plan för Lilla Beddinge Teater att sätta upp ”Dåliga mänskor” ytterligare. För i sommar väntar en helt annan uppsättning.
– Vi ska spela ”Stinsen brinner” av Claes Eriksson, berättar Rasmus Mononen.
Galenskaparna & After Shaves musikalföreställning från 1987 om den nedläggningshotade järnvägsstationen har en ständigt aktuell prägel, tycker Rasmus Mononen.
– Klagstorp, som ligger nära Lilla Beddinge, hade en stor och viktig tågstation på 50-talet. När den lades ner så marginaliserades Klagstorp. Det här är som en hyllning till den tiden, säger Rasmus Mononen.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen