Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Fler analyser väntar efter gruppvåldtäkt

Fem personer har hittills åtalats för inblandning i en gruppvåldtäkt i ett trapphus i Fittja i Botkyrka förra sommaren. Men fler kan komma att ställas inför rätta, då ytterligare 37 prover från brottsplatsen väntar på att analyseras hos Nationellt forensiskt centrum (NFC), skriver Metro.

Fittja söder om Stockholm. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani/TT
Hittas dna kommer man att göra en ny bedömning huruvida det förändrar bevisläget mot de aktuella personerna, enligt åklagaren Markus Hankkio.
– Man kan återuppta förundersökningen, personer kan komma att höras igen och sedan får man bedöma om bevisningen räcker för att väcka åtal, säger han till tidningen.
Analyserna har fördröjts på grund av hög arbetsbelastning på NFC.
I dag inleds rättegången mot tre män som åtalas för grov våldtäkt och två män som åtalas för medhjälp. De har enligt åtalet bidragit till det numerära övertaget gentemot kvinnan genom att "skratta och filma delar av händelsen med mobiltelefon".
Enligt åtalet har kvinnan misshandlats svårt i samband med våldtäkterna, bland annat ska hennes huvud ha slagits mot en trappa. Kvinnan har berättat att hon våldtogs i flera timmar och att många fler än de nu åtalade männen varit inblandade.
Läs alla artiklar om: Fittja-fallet
Gå till toppen