Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Fortsatta samtal om palestinsk försoning

Flera tidigare försök till försoning mellan Hamas och Fatah har misslyckats. Bilden är tagen på Västbanken vid ett firande av en överenskommelse som slöts 2011, men som inte lyckades föra de politiska rivalerna närmare varandra. Nu görs ett nytt försök, som kommit längre än de tidigare. Arkivbild.Bild: Nasser Ishtayeh/AP/TT
Val och bildandet av en samregering står på dagordningen när företrädare för palestinska fraktioner möts i Kairo i Egypten. Samtalen väntas pågå i tre dagar och kommer förhoppningsvis att räta ut en del frågetecken kring försoningsprocessen mellan Fatah och Hamas.
Efter många år av rivalitet undertecknade Fatah och Hamas ett försoningsavtal den 12 oktober, enligt vilket Hamas ska lämna över makten över Gaza senast den 1 december.
Men fortfarande kvarstår många hinder för att försoningsprocessen ska gå i land. Framför allt är den väpnade grenen av Hamas, som är terrorstämplad av EU och USA, kraftigt ifrågasatt. Det kan inte bli tal om försoning om inte Qassambrigaderna lägger ner sina vapen, enligt bland andra Fatah och Israel.
Gå till toppen