Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Gymnastikläkaren kan få 25 år för övergrepp

Olympiska mästarinnan Gabby Douglas är en av de amerikanska gymnaster som berättar om den förre landslagsläkaren Larry Nassars övergrepp. Han kan få minst 25 års fängelse. Arkivbild.Bild: Julie Jacobson/AP/TT
Idrottsläkaren som anklagas för övergrepp på unga gymnaster i det amerikanska landslaget och vid Michigan State University, kommer att erkänna sina brott i rättegången där han kan få minst 25 års fängelse, berättar en källa för AP.
Olympiska mästarinnan Gabby Douglas är den senaste i raden av kvinnor som träder fram och berättar om övergreppen. 21-åriga Douglas, som tog två OS-guld 2012 och ett 2016, skriver på Instagram att skälet till att hon väntat så länge med att berätta var att hon var del av en tystnadskultur samt att delar i hennes berättelse är "extremt smärtsamma" att berätta om.
Larry Nassar var landslagsläkare i nästan 20 år innan han fick sparken 2015. Han åtalas för övergrepp på sju flickor, sex av dem gymnaster, som han behandlat vid sin klinik i hemmet och på universitetet.
Nassar står även åtalad i en annan domstol där mer än 125 kvinnor och flickor vittnar om övergrepp. Han är även anklagad för barnpornografibrott vid en federal domstol.
Gå till toppen