Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Sylvegårds första mål fick inte önskad betydelse

Blixtinkallade Marcus Sylvegård blev både målskytt och prisades, men fick inte njuta av någon seger. – Skönt att äntligen få göra mål, men en tung förlust, sa 18-åringen.

Marcus Sylvegård hittade en lucka bakom Viktor Fasth och kunde göra sitt första SHL-mål.Bild: LUDVIG THUNMAN
ISHOCKEY
SHL
Redhawks 2
Växjö 4
Malmö Redhawks förlängde sin förlustsvit till tre matcher och har nu bara vunnit en match på de sex senaste.
Samtidigt grinar ineffektiviteten Redhawks i ansiktet. De väntade toppspelarna levererar inte och förra årets effektiva powerplay-spel är bortblåst.
Mot Växjö spelade laget fyra nya numerära överlägen utan utdelning.
– Det påminde om matchen mot Frölunda där vi inte heller satte våra chanser i powerplay. Just nu är det ett problem för oss, sa Malmötränaren Peter Andersson.
Det som han däremot kunde glädja sig åt var blixtinkallade Marcus Sylvegård som visade attityd, fick mer och mer speltid och under slutperioden spelade i hop med Andy Miele och Rhett Rakhshani.
– Han klev fram och visade att han ville vara med. Det är för många som var blöta idag och inte var inne i hettan kring målet där det händer, sa Peter Andersson.
Starten var tung på torsdagen. Växjös Elias Pettersson blixtrade först till och snurrade upp Stefan Warg innan Andrew Calof frispelades, därefter kunde Växjöstjärnan själv sätta 0–2 på egen hand. Redhawks lyckades inte reducera i första perioden även om man hade ett läge i fem mot tre.
1–2 kom istället i andra perioden när Marcus Sylvegård trampade runt och hittade in med pucken bakom landslagsmålvakten Viktor Fasth.
– Det var mitt första SHL-mål efter att det blivit ett antal matcher, så det kändes extrem skönt, sa den 18-årige Redhawksprodukten som gjorde sin 17:e SHL-match.
1–3 kom sedan olyckligt ett par minuter senare. Redhawks reducerade i slutperioden, men kom aldrig ikapp – istället kom 2–4 i tom bur.
Efter att ha varit utlånad till Oskarshamn kallades Marcus Sylvegård hem till senaste matchen och gjorde några korta byten. På torsdagen fick han större förtroende och ville visa att han förtjänade det. Han tog för sig ordentligt och visade varför han plockats hem.
– Det kändes extremt roligt att få spela med Rhett och Andy. De är skickliga killar. En sådan möjlighet visar på att jag fått ett förtroende hos tränarna, sa spelaren som prisades som kvällens främsta i hemmalaget.
Nu återstår det att se hur länge som Marcus Sylvegård får stanna hos Redhawks eller om han flyttas tillbaka till Oskarshamn dit han varit utlånad under säsongen. Beslutet ligger i händerna på pappa Patrik Sylvegård och tränarna.
– Jag vill stanna här eftersom SHL är bättre än allsvenskan. Enda beskedet jag har fått är att jag är här tills något annat sägs.
Läs alla artiklar om: SHL 2017/18: Redhawks–Växjö
Gå till toppen