Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Teslas jättebatteri klart för tester

Tesla vd Elon Musk när han presenterade planerna på vad han beskriver som världens största litiumbatteri.Bild: Ben Macmahon/AP/TT
Teslas jättebatteri har installerats i Australien och är redo för sluttester, skriver The Guardian.
Målet är att batteriet ska invigas nästa vecka, inför den australiska sommaren, då det ska ge reservström och öka energistabiliteten i delstaten South Australia.
– Världens största litiumbatteri kommer att vara en viktig del av vår energimix och sänder det tydligaste budskapet om att South Australia kommer att vara ledande i förnyelsebar energi med batterilagring, säger Jay Weatherill, delstatens premiärminister.
Teslas vd Elon Musk lovade på Twitter i mars att inom 100 dagar bygga en batterifarm i South Australia, som i perioder har haft problem med sin strömförsörjning.
Batteriet, som kopplas till en vindkraftspark, har en kapacitet på 100 megawatt, vilket motsvarar en sjättedel av effekten från all vindkraft som byggdes i Sverige förra året. Batteriet ska kunna förse 30 000 hushåll med el.
Gå till toppen