Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Det här är Medicinska fakultetens nya ledning

Den förste januari tar professorerna Erik Renström och Kristina Åkesson över ledningen av Medicinska fakulteten på Lunds universitet.

Professorerna Erik Renström och Kristna Åkesson blir dekan respektive prodekan för Medicinska fakulteten nästa år.
Det är universitetsrektor Torbjörn von Schantz som utsett fakultetens nya ledarduo. Den blivande dekanen Erik Renström är professor i experimentell endokrinologi medan prodekan Kristina Åkesson är detsamma inom ortopedi.
De tar över en fakultet med omkring 2800 studenter, 1800 medarbetare och en omsättning på 2,6 miljarder kronor varav 80 procent går till forskning.
Fakulteten har genom åren forskat fram flera livräddande medicinska framsteg, bland annat dialysapparaten och nya sätt att minska dödlighet efter skallskador.
"Medicinska fakulteten vid Lunds universitet har stolta traditioner och mår bra, på många vis överträffar den förväntningarna. Samtidigt lever vi i en tid då teknikutveckling och nya kommunikationssätt skapar ett oerhört förändringstryck som kommer att påverka både oss och den omvärld vi utbildar för" säger Erik Renström i ett pressmeddelande från Universitetet.
Gå till toppen