Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Uppmanas anmäla övergrepp under OS

Stefan Holm sitter i aktivas kommitté i IOK. Arkivbild.Bild: Maja Suslin/TT
I spåren av #metoo-uppropen har sexuella övergrepp blivit en fråga inför vinter-OS. Idrottare uppmanas att anmäla kränkningar under spelen i Sydkorea i februari.
– Första gången kommer vi att sätta upp posters i OS-byn och på bussarna för att försöka få idrottarna att förstå att de kan få hjälp, säger förre höjdhoppsstjärnan Stefan Holm, som sitter i aktivas kommitté i Internationella olympiska kommittén (IOK), till Expressen.
På affischerna kommer det att stå vart idrottarna kan vända sig för att få hjälp. Frågan diskuterades när aktivas kommitté nyligen hade sammanträde i Lausanne.
– Det är i alla fall ett steg på vägen. Sedan är det jättesvåra frågor att prata om och det finns ett enormt mörkertal eftersom människor inte vågar prata om det, framför allt inte om det handlar om en tränare eller ledare, då är det ännu svårare för då är man i en beroendeställning. Men vi försöker, säger Holm.
Läs alla artiklar om: Nätkampanjen ”Timeout”
Gå till toppen