Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Burlöv

Harris tar med landslaget till Arlöv: "Ger en boost"

Förbundskaptenen Niklas Harris tar med sig sitt landslag till Arlöv. "Jag tror att det ger en boost och sätter handbollen på kartan i kommunen", säger han inför helgens turnering som spelas mitt i området Svenshög.

Niklas Harris.Bild: PETTER ARVIDSON
En förfråga från Burlövs fritidschef Jane Andersson gjorde att Niklas Harris blev spindeln i nätverket som ska få handbollen tillbaka till Arlöv.
Hans kontakter och sociala engagemang fick saker att hända.
– Det är viktigt för handbollen att komma ut och bli en sport för alla och på så sätt vara en hjälpande kraft, säger han.
U17-landslaget spelar turneringen Scandiberico i Burlövshallen i helgen och Niklas Harris tror och hoppas att det ska ge avtryck och en skjuts för kommunens handbollsprojekt som startades i höstas.
– Många unga får springa in med landslagsspelarna och jag hoppas att de kommer känna sig sedda, att föräldrarna också kommer, men framför allt de känner att vi tar deras idrottande på allvar och verkligen tror på dem, säger Niklas Harris, som gillar att han och hans landslag hamnat på ny mark.
Även Skånes handbollsförbund är stolta över att landslagsarrangemanget huseras i Burlövshallen.
– Kommunen har verkligen visat att man kan och vill hålla i ett sådant evenemang och vi känner redan att vi skulle vilja komma tillbaka. Funderingar finns redan på att kanske kunna hålla ett USM-steg här i framtiden, säger Emme Adebo, verksamhetschef på Skånes handbollsförbund.

Helgens matcher

Fredag: Sverige–Portugal, kl 20.
Lördag: Sverige-Spanien, kl 17.
Söndag: Sverige–Norge, kl 12.
Förbundskapten: Niklas Harris.
Landslagsskåningar: Ebba Wallenberg, Lugi, Alma Skretting, Ankaret, och Ida Fredlund, Lugi.
Läs alla artiklar om: Handbollssatsning i Burlöv
Gå till toppen