Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fair Play klart för SM-final

Fair Plays damer bortabesegrade Upsala TK med 5-1 i elitseriens seriefinal och är klart för SM-final.

Den spelas på söndag 3 december hemma i Fair Play-hallen. Det troliga är att det blir Upsala som står för motståndet igen.
– Vi har fullt lag, ett härligt gäng som spelat riktigt bra, säger klubbchefen Janne Immonen.
Cornelia Lister och Anna Morgina var tillbaka i laget efter tävlingsspel i Indien.
– Hon är inte riktigt nöjd med insatsen där men hoppas fortfarande ta sig in topp 100 i dubbelrankingen. Hon har gjort ett grymt bra år oavsett, säger Immonen om sitt lagankare.
Det rutinerade paret tog hand om förstadubbeln och besegrade Fanny Östlund/Jasmina Tinjic i raka set, 6-2, 6-3. Chayenne Ewijk/Karen Barritza vann den andra dubbelmatchen efter en stabil insats mot Julita Saner/Julia Lövqvist med 6-2, 6-4.
I singelspelet fick Sydney Berlin och Frida Bostrand fortsatt förtroende. Bostrand utökade till 3-0 när hon vände och vann mot Julia Lövqvist i supertiebreak på fjärdesingeln. Segern var 15-åringens tredje raka under debutsäsongen i elitserien.
Karen Barritza slog Julita Saner på andrasingeln med 6-1, 7-6 och såg till att Fair Play hade ointagliga 4-0 inför de två avslutande singlarna. Cornelia Lister gjorde processen kort med Fanny Östlund på förstasingeln och vann i raka set, 6-2, 6-1.
Kvällens sista match blev en riktig långkörare. Sydney Berlin hade fyra matchbollar mot Ida Ferding, men förlorade den jämna matchen med 15-17 i supertiebreak.
Fair Play avslutar serien med hemmamatch mot Tabergsdalens TK på måndag. SM-finalen spelas kommande söndag.
– Vi har riktigt bra chans att vinna guldet igen om alla håller sig friska så nu gäller det att förbereda laget.
Gå till toppen