Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Rånvågen i Lund: två män hotades med pistol

Rånvågen i Lund fortsatte under den gångna helgen. Sydsvenskan rapporterade om ett rån under natten till söndagen och senare under morgonen inträffade ännu ett. Då blev två män hotade med ett pistolliknande föremål när de rånades på Änggatan.

Två män hotades med en pistol, eller ett föremål som liknar en pistol, när de rånades på Änggatan strax efter klockan 04 i söndags morse.Bild: Matt Rourke
Antalet brottsoffer i det som utreds som en "rånvåg" i Lund är nu uppe i nio fördelat på sju olika fall. Det senaste, som inträffade strax efter 04 på söndagsmorgonen och drabbade två män i 20-årsåldern, är det hittills enda där rånarna hotat med en pistol.
— Vi har ännu inte kunnat avgöra om det var en riktig pistol, ett soft airgun eller en replika. Vi försöker fastställa detta genom detaljerade förhör med de utsatta. I förlängningen hoppas vi på att kunna hitta det här vapnet, säger Karl Sandberg, förundersökningsledare för de sju rånen.
Läs mer: Polisen utreder rånvåg i Lund
Han är tydlig med att polisen tittar efter samband mellan den senaste tidens rån. Men han vill inte avslöja vilka likheter, eller olikheter, de hittills funnit.
— Det är tragiskt att ytterligare rån inträffade i helgen, men det innebär ingen förändring vårt arbetssätt. Vi fortsätter att kartlägga och undersöka eventuella samband, säger Karl Sandberg.
Läs alla artiklar om: Rånvågen i Lund
Gå till toppen