Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

National Geographic listar Malmö som ett av världens hetaste resmål

En levande krogscen, falafel i varje hörn och klassisk svensk fika på kaféerna – det gör Malmö till ett av världens just nu hetaste resmål, enligt den amerikanska tidningen National Geographic.

Bild: Mårten Svemark Emma Larsson
När National Geographic listar de 21 hetaste resmålen inför nästa år återfinns Malmö på plats åtta. Malmö placerar sig strax efter storstäder som australiensiska Sydney och mexikanska Oaxaca.
”Som hem för 180 nationaliteter och över 450 restauranger är Sveriges tredje största stad ett FN för mat. Matälskare lockas till Malmö för att smaka på det globala smörgåsbord som erbjuder allt från avancerad nordisk matlagningskonst till gatumaten framför andra: falafel”, skriver National Geographic.
Läs också Här är Skånes bästa resmål – enligt amerikanska Vogue
Listan toppas av den etiopiska staden Harar, tätt följd av Jujuy-provinsen i Argentina och Georgiens huvudstad Tbilisi. Malmö är det enda nordiska resmålet på listan och placerar sig före resmål som Dublin, Madagaskar och Albanien.
Tidigare i år publicerade det amerikanska modemagasinet Vogue en uppmärksammad guide till Skåne där Malmörestauranger som Belle Epoque, Eatery Social och Slottsträdgårdens Café hyllades.
Gå till toppen