Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Redhawks fortsatt tungt skadedrabbat

Det är inte mycket ljusning när det gäller skadefrånvaron i Malmö Redhawks. Bara ett positivt tillskott finns med till hemmamatchen mot Karlskrona.

Lars Bryggman tillbaka.Bild: DANIEL ERIKSSON
Ett redan tungt skadedrabbat Malmö Redhawks fick ännu en skadad nyckelspelare i Robin Alvarez under lördagens segermatch mot Färjestad.
Forwarden förväntas vara borta ytterligare ett par veckor.
Det innebär att sju spelare är indisponibla mot Karlskrona på onsdagen.
Förutom Robin Alvarez saknas Erik Andersson, Nichlas Hardt, Niklas Arell, Erik Forssell, Cristopher Nihlstorp och Max Görtz.
Läs också Redhawks lagkapten tar timeout – dottern har cancer
På pluskontot har laget Lars Bryggman som åter är tillgänglig för spel efter sjukdom.
– Vi vet vad vi befinner oss i för situation, men jag tycker att vi visade stort hjärta och passion i Karlstad och det måste vi göra på nytt i morgon, sa Redhawkstränaren Peter Andersson som låtit flera spelare få vila efter lördagens seger match mot Färjestad med 2–1.
– De som slitit mest har vi tvingat att vila under två dagar. Idag tyckte jag att det såg fräscht, glatt och positivt ut, sa Peter Andersson och menade att en hel del av tröttheten kan sitta i huvudet och att det därför var extra viktigt att komma ifrån under ett par dagar.
Läs också Räddningen för svensk hockey – direktplats till SHL och lönetak
– Får man vara hemma och koppla bort hockeyn under två dagar – det är ganska lång tid – så ska man kunna vara pigg i morgon.
Redhawks kommer till spel efter en skön seger mot Färjestad i lördags medan Karlskrona åkte på en ordentlig storförlust, 0–6 mot Luleå.
– Det är möjligt att de vill tajta till det lite i morgon, men vi kommer vara förberedda på både och, sa Peter Andersson.
Gå till toppen