Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Additude och innovationsdirektör startar nytt bolag

Headhunting- och konsultföretaget Additude startar innovationsbolag med tungviktare i styrelsen.

Sam Aston, vd för Additude, och Linus Wiebe, innovationdirektör för Lunds universitet.Bild: pressbild/Jenny Leyman
Additude har växt organiskt sedan starten 2009 och fortsätter med det - i hög takt. Företaget räknar med minst 40 procents tillväxt under 2017 och med att vid årsskiftet sysselsätta runt 135 personer. UNder 2018 ska ytterligare ett 50-tal medarbetare rekryteras.
Det nya innovationsbolaget heter helt enkelt Additude Innovation AB och startas tillsammans med Thomas Lövskog, tidigare utvecklingschef på Above, Petter Ericson, tidigare strategichef på Anoto AB och Linus Wiebe, innovationsdirektör vid Lunds universitet. Målet är att stödja kunders innovationsprocesser på även högre strategisk ledningsnivå.
Linus Wiebe kommer att leda styrelsearbetet för det nya dotterbolaget.
– Jag engagerar mig i detta för att jag ser att det finns många fantastiska företag i vår region som söker stöd för att se hur deras produkt och erbjudande påverkas av sådant som digitalisering och sakernas internet. Det är en typ av utmaning som den klassiska teknikkonsultindustrin eller de stora affärskonsulterna inte klarar av att fullt ut adressera. Additude har de kompetenser i gränslandet mellan produkt, marknad och teknik som behövs för att stötta företag i detta arbete, säger han.
Hur kombinerar du direktörsarbetet med styrelseuppdraget?
– Jag har andra styrelseuppdrag som är knutna till universitetet, men detta blir annorlunda. Som innovationsdirektör arbetar jag med uppstarter och detta blir ett sätt att också arbeta med befintlig industri. Additude arbetar inte med tidiga uppstartsbolag och inte heller med universitetsbolag så det är inga intressekonflikter.
Additude Innovation har idag redan pågående kundprojekt och prognosen pekar på en omsättning på 10 miljoner kronor under första året. Under 2018 skall även ytterligare 7 personer rekryteras till verksamheten.
Fakta

Om Additude

• Startades 2009 i Malmö.

• Omsatte 78 miljoner kronor år 2016.

• Har haft en årlig organisk tillväxt på i snitt 48 procent.

Läs mer: Additude expanderar och nyanställer
Gå till toppen