Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Eos fina svit tog slut

Efter fyra raka segrar fick Eos se sig besegrat i den tuffa bortamatchen mot Luleå, som vann med 88–73. Men Lundalaget pressade serieledaren, åtminstone i tre perioder.

– Tyvärr tappade vi i den andra. Då rann siffrorna iväg, sa Eos tränare Kevin Taylor-Lundgren.
Eos inledde respektlöst och ledde ett tag med 19–16. Efter första perioden var matchen oavgjord, 23–23. I andra perioden tog hemmalagets tyngd och längd ut sin rätt. Anförda av sina två amerikanskor drog man ifrån och i paus ledde Luleå med 52–35.
– De är bra på alla positioner och väldigt svåra att möta. Vi hade inget flyt och fick inte matchen dit vi ville. Men vi stod upp bra och andra halvlek vann vi faktiskt med två poäng.
Eos tog in lite av Luleås försprång och i mitten av fjärde perioden var det nere i nio poäng, 71–62.
– Då var det fem minuter kvar och vi kände att vi hade chansen. Men så fick vi en skada på Matilda Edrén och då tappade vi lite av vår energi.
Trots förlusten kunde Kevin Taylor-Lundgren hitta ett par ljusglimtar i Eos insats.
– Vi matchade seriens kanske bästa lag och tvingade dem att prestera. Det märktes att vi inte är ett lag som man bar går ut och kör över.
Gå till toppen