Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Replik: "Knappast Staffanstorps kommun som ska lastas för detta."

REPLIK: ”Staffanstorps husvagnar är en skam för Skåne”, står det i huvudledaren (23/11).
Staffanstorps kommun följer anvisningslagen när det gäller bostäder. Husvagnarna är Staffanstorps kommuns lösning på de akuta problem som uppstår när staten stänger ner fullt fungerande boenden och skickar nyanlända direkt till rådhuset.
Vi har inget överskott på tillgängliga bostäder som bara står tomma i avvaktan på att nyanlända ska komma. Det skulle vara ett mycket dåligt sätt att handskas med skattepengar. Att köpa in bostäder är inte heller ett alternativ för vår kommun. Kommuner gör inte så för andra personer som har svårt att hitta bostäder och det skulle vara djupt orättvist.
Det är uppenbart att regeringen har tagit emot fler människor än vad vårt samhälle på ett bra sätt kan sörja för. Misslyckandet är ett faktum, men det är knappast Staffanstorps kommun som ska lastas för detta. Anvisningslagen bör rivas upp och en verklig dialog mellan staten och kommunerna måste till för att nå långsiktiga lösningar.
Mitt budskap är tydligt; så länge jag är ytterst ansvarig i kommunen, kommer jag att förvalta det mandat kommuninvånarna gett mig. Det sträcker sig varken till att äventyra kommunens ekonomi eller för den delen skapa ett djupt orättvist kösystem till bostäder. Jag är vald av kommuninvånarna och kommer att företräda deras intressen och således inte agera hantlangare åt regeringens misslyckade politik.
Ledaren resonerar tyvärr enbart med känsloargument, och glömmer andra argument. Staffanstorp och undertecknad målas ut för att bedriva en kall, skamfull och usel politik. Allt för många beslutsfattare har varit naiva när de fattat avgörande beslut, kanske för att inte svartmålas i etablerad media. Jag tänker inte sälla mig till den skaran.
Tidningen får självklart försöka klistra på mig en etikett av skam men till syvende och sist är det väljarna som avkunnar sin dom i valet 2018.
Christian Sonesson (M)
kommunstyrelsens ordförande
Gå till toppen