Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

28-åring anhållen efter mord och mordförsök på Eriksfältsgatan

En 20-årig man blev på torsdagskvällen ihjälskjuten och en 22-åring fick livshotande skador vid en skottlossning vid Gullviksborg. På fredagen anhölls en 28-årig man för mord och mordförsök. Polisen hemlighåller hur man spårat honom.

– Vi har två skadade personer på Eriksfältsgatan, sa Stephan Söderholm, informatör vid polisens ledningscentral, kort efter larmet.
Från en bostad intill brottsplatsen syntes en övertäckt kropp på marken och en bil med öppna dörrar och med ljuset på.
Bilen på bilden stod under torsdagskvällen vid brottsplatsen efter att skottlossningen ägt rum.Bild: Patrick Persson
Personen som fördes till sjukhus hade livshotande skador, enligt Region Skånes presstjänst.
– Jag stod ute och rökte när jag hörde skottlossning. Det var ungefär fyra skott. Först två och sedan två till, säger en boende på gatan.
– Det är för jävligt det här. Jag har två småttingar som går på dagis i närheten. Och det är inte första gången någon blir skjuten här.
Här stod bilen efter skottlossningen.
Den 20-åring som blev ihjälskjuten på torsdagen har levt under hot länge och har beskjutits förr. I början av juli i år på Holma träffades han av flera kulor i underkroppen när han besköts tillsammans med två kompisar. Han ska enligt uppgifter till Sydsvenskan ha burit skottsäker väst som räddade honom från värre skador.
Han skottskadades även hösten 2016. Han var tidigare bland annat dömd för hot samt har länkats till narkotikahandel i polisens spaningsregister.
I augusti i år sa han själv i förhör med polisen att han blivit skjuten vid tre olika tillfällen. Därför hade han skaffat sig det knarkklassade läkemedlet tramadol, utan recept.
Bild: Patrick Persson
Den 22-årige mannen med livshotande skador har varit häktad misstänkt för inblandning i ett mord på Munkhättegatan i februari förra året, då en framstående gängman sköts till döds i sin bil.
Han släpptes senare ur häktet. I somras var han häktad misstänkt för inblandning i ett grovt narkotikabrott rörande kokain.
Flera polispatruller åkte till Eriksfältsgatan efter torsdagens dödsskjutning. De spärrade av ett stort område runt parkeringen utanför ett konditori.
Avspärrningen sträckte sig cirka trehundra meter längs Eriksfältsgatan och in bland bostadshusen. Vid klockan 00.20 sa Stephan Söderholm att avspärrningarna hade börjat minskas och att polisen knackade dörr i området.
Bild: Läsarbild
Efter mordet stod det en bil med skottskador vid akuten i Malmö. Polisen spärrade av bilen och akutmottagningen. Senare på natten beslagtog polisen fordonet med hjälp av en bärgare.
Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö, uppger att bilen som bogserades bort från akuten i Malmö kördes dit av en privatperson. Bilen hade enligt polisen fått skottskador på Eriksfältsgatan.
Den 22-åring som vårdas för livshotande skador ska ha ropat på hjälp från en förbipasserande privatperson.
– Han ser att människan är i nöd och väljer att köra honom till sjukhuset. Personen som kör bilen ska inte ha haft något med skotten att göra, säger Nils Norling.
22-åringens skador beskrivs även på fredagsmorgonen som livshotande.
Under natten greps en 28-årig man misstänkt för mord och mordförsök.
– Han anhölls under natten. Vi vill i nuläget inte gå in på närmare detaljer kring gripandet eller hur vi har fattat misstankar mot honom, säger Nils Norling.
Är fler gripanden på gång?
– Inte vad jag känner till.
Är den anhållne tidigare länkad till de två beskjutna i polisens handlingar?
– Det är inget jag vill gå in på nu, säger Nils Norling.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen