Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

PK-liberalerna: Magnitskijlagen ska svida, menar Bill Browder.

"Om jag blir dödad så vet ni nu vem som gjorde det." Det skriver den amerikanska affärsmannen Bill Browder i sin bok Mitt krig mot Putin. Den sanna historien om stora pengar, mord och en mans historia för rättvisa.
Thrillerartad, men dokumentär. Med udden mot Kreml.
Browder har skäl för sin oro. Hans ryske advokat Sergej Magnitskij – visselblåsaren som hotade rysk kleptokrati – dog i fängelse i Moskva. Eller dödades: svårt misshandlad, illa tilltygad och sjuk. Men fick ingen vård
Nu har Bill Browder varit i Sverige, som en del i sitt enträgna arbete med att få också Sverige att införa en Magnitskijlag. USA, Kanada, Estland, Litauen och Storbritannien har redan infört varianter av lagen som riktar sig mot de hyperrika i Rysslands absoluta maktcentrum. Mot deras livsstil med exklusiva semestrarna vid Medelhavet, extravaganta shoppingresor till Paris och London, fina privatskolor till barnen. Och suspekta affärer.
Det ska svida, är tanken, utan att folket drabbas.
Sofia Nerbrand intervjuar Browder i podden PK-liberalerna. Finns där poddar finns.
Och så talar vi förstås om den revolution vi står mitt i: #metoo. Omfattningen av sexuella trakasserier och ofredande förfärar.
Gå till toppen