Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Bob Hund hyllar Martin Kanns skivomslag med konsert på Malmö Live

I september stod det klart att Bob Hund tar över Malmö Live under hela 2018. Under året kommer de ställa till med flera spelningar, utställningar och evenemang. Nu står det klart att en av konserterna blir en hyllning till Martin Kanns ikoniska skivomslag.

Thomas Öberg, sångare i Bob Hund.Bild: Lars Brundin
Nästa år är det 25 år sedan Bob Hund släppte sin första skiva och i samband med det tar bandet över programmet på Malmö Live under 365 dagar.
Tidigare har det stått klart att de inleder året med att göra en cover på sin legendariska spelning i Teaterladan på Hultsfredsfestivalen 1993. Biljetterna till konserten den 27 januari sålde slut på rekordtid.
Läs mer: Biljetterna till Bob hund på Malmö Live sålde slut på rekordtid
Bandet kommer även att spela in sitt nästa album på Malmö Live och avsluta året med en nyårsbal. Under evenemanget ”Tolkningsföreträde” i maj kommer andra personer att bjudas in till att tolka Bob Hund på valfritt sätt.
Martin Kann.Bild: Tom Wall
Nu släpper Bob Hund ännu en programpunkt inför jubileumsåret. Den 31 augusti bjuder de in till ”Klassisk Skivomslagskonsert: Bob Hund & Martin Kann feat. MSO”.
Formgivaren och konstnären Martin Kann har sedan starten ansvarat för bandets visuella uttryck och har designat samtliga av Bob Hunds skivomslag.
Den 31 augusti kommer han att inta Malmö Lives scen, utrustad med en pekpinne, en kateder och en Power Point-presentation, och berätta om formgivningsprocessen – omslag för omslag.
För varje omslag kommer Bob Hund, tillsammans med Malmö SymfoniOrkester, att spela orkestrerade versioner av musiken från det aktuella albumet.
– Det här kommer vi aldrig att göra om, säger bandets sångare Thomas Öberg i ett pressmeddelande.
Läs mer: Bob Hund tar över Malmö Live – i ett helt år
Malmö SymfoniOrkester har tidigare gjort uppmärksammade spelningar med artister som Jeff Mills, Annika Norlin, Jakob Hellman och Eggstone.
– Med kraften av högklassiga Malmö SymfoniOrkester och det fenomenala livebandet Bob Hunds öppna sinne, egna musik och Martin Kann finns förutsättningar för ett mycket spännande musikaliskt möte, säger Karin Karlsson, programchef på Malmö Live konserthus, i ett pressmeddelande.
Biljetterna till konserten släpps den 5 december. Resten av programmet för ”Fan-tastiskt!! – 365 dagar med Bob Hund på Malmö Live” presenteras löpande.
Gå till toppen