Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zlatans Ibrahimovics självbiografi ska bli film

Zlatan Ibrahimovics självbiografi ska bli film. Författaren David Lagercrantz skriver manus till filmen och den världskände fotbollsstjärnan är själv involverad i projektet, skriver Aftonbladet.

Bild: Pontus Lundahl och Carl Recine
Det är Ibrahimovic och produktionsbolaget B-Reel Films som ligger bakom filmatiseringen av "Jag är Zlatan", som kom 2011. Då var det Lagercrantz som skrev biografin tillsammans med stjärnan, och han skriver nu alltså manus ihop med Jakob Beckman.
– Jag kan bekräfta att vi håller på med ett manus och att jag tror att det kan bli väldigt bra. Jag har träffat Zlatan och diskuterat projektet noga. Vi är båda väldigt pepp på det här. Men innan vi sätter i gång med casting och allt måste vi vara överens om manuset, precis som vi var med boken, säger Lagercrantz till tidningen.
David Lagercrantz. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Filmen skildrar Ibrahimovics uppväxt och hur han tar sig ända fram till storlaget Juventus. Manus ska vara klart i mars 2018 och därefter väntar rollbesättning och jakten på en regissör.
Gå till toppen