Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skottlossning på Thomsons väg – person nära att träffas i huvudet

Under fredagen skedde en skottlossning på Thomsons väg i Rosengård. En person var enligt Sydsvenskans uppgifter ytterst nära att bli träffad i huvudet.

En skottlossning har skett på en parkeringsplats vid Thomsons väg i Rosengård.Bild: Patrick Persson
Vid 16.10-tiden berättade en uppringare till polisen att någon hade skjutit mot en bil på en parkering vid Thomsons väg i Rosengård.
Enligt uppgifter till Sydsvenskan ska det röra sig om två gärningsmän, och en person som befann sig vid bilen var en hårsmån från att bli skjuten i huvudet.
När polisen kom fram hittade man en bil med krossad bakruta och kulhål, men ingen person fanns kvar vid bilen. Området kring bensinstationen Preem spärrades av och polisen förhörde vittnen, kontrollerade bilar på området, sökte med vapenhund och genomförde en teknisk undersökning av platsen.
– Jag skulle ha börjat jobba för en halvtimme sedan, men jag får inte komma in eftersom de har spärrat av, säger en anställd vid Preem, som dock inte hörde några skott eller såg några misstänkta personer.
En skottlossning har inträffat på Thomsons väg i Rosengård.Bild: Patrick Persson
Polisen kan inte bekräfta Sydsvenskans uppgifter om att en person var nära att bli träffad av skotten.
– Det har funnits en människa i eller i anslutning till bilen. Det förekommer vittnen, men uppgifterna spretar väldigt mycket och därför vill jag inte spekulera i vad som hänt, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
Polisen utreder händelsen som mordförsök.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen