Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

28-åring anhölls efter mordet på Gullviksborg - är inte längre misstänkt

Den 28-årige man som suttit anhållen misstänkt för mord och mordförsök efter skottlossningen på Eriksfältsgatan på torsdagen är inte längre misstänkt för brott. ”Om någon är skadad och ropar på hjälp, är det klart man hjälper” säger han till Sydsvenskan.

I torsdags kväll avled en 20-årig man och en 22-årig man blev allvarligt skadad efter en skottlossning på Eriksfältsgatan på Gullviksborg.
En 28-årig man greps av polisen misstänkt för dådet. På söndagen släpptes han.
– Det finns inga skäl att hålla honom frihetsberövad. Han misstänktes eftersom att han lämnade mycket märkliga uppgifter inledningsvis, säger åklagare Pär Andersson.
– Men efter ytterligare förhör med honom så har vi rett ut det. Han är inte längre misstänkt för brott.
Läs också 28-åring anhållen efter mord och mordförsök på Eriksfältsgatan
Åklagaren bekräftar också för Sydsvenskan att den frisläppte 28-åringen körde den skottskadade 22-åringen till sjukhus – ett ingripande som kan ha räddat mannens liv.
Men kort därpå greps han alltså misstänkt för mord och mordförsök.
– Nu har utredningen gått tillbaka till polisen som ska leta upp någon som är skäligen misstänkt innan vi tar över igen, säger Pär Andersson.
Polisen är angelägen om att få in tips från allmänheten och uppmanar den som vet mer att ringa 114 14.
På sin hemsida efterlyser polisen specifikt tips om en moped/ eller en motorcykel som har setts lämna platsen i västlig riktning. Fordonet körde över Eriksfältsgatan och in i bostadsområdet mellan Eriksfältsgatan och Professorsgatan. Fler uppgifter än så vill polisen inte gå ut med av utredningstekniska skäl.
Gå till toppen