Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

23-åring knivrånad vid studentkorridor

Strax efter klockan 04 under natten till söndagen knivhotades en 23-årig man av tre män utanför ett studentboende på Ulrikedal. Rånet pågick under en längre stund och rånarna misstänks även för olaga frihetsberövande.

Polisen i Lund lägger stort fokus på att utreda den senaste tidens rånvåg. Under natten till söndagen inträffade ännu ett rån på Ulrikedal.Bild: Johan Nilsson/TT
Det var strax efter fyra-tiden på lördagsnatten som 23-åringen kom gående till sin studentkorridor på Ulrikedal när de tre männen plötsligt dök upp.
Läs mer: Polisen utreder rånvåg i Lund
Under knivhot tvingade de till sig kontokort, kortkod, kontanter och en mobiltelefon.
Rånet ska ha pågått under en längre stund och rånarna misstänkt även för olaga frihetsberövande och övergrepp i rättssak.
Innan rånarna lämnade platsen stack de 23-åringen med kniv i låret. Skadorna ska inte ha varit så allvarliga att han behövde uppsöka sjukhus.
Polisen söker fortfarande efter vittnen till händelsen och är av utredningsskäl sparsamma med uppgifter.
Vid 20-tiden på fredag inträffade ett rånförsök på Fagottgränden. Där var det en kvinna 65-årsåldern som hotades med ett pistolliknande föremål. I det här fallet beskrevs rånarna, som inte fick något med sig, som pojkar under 15 år.
Läs mer: Rånvågen i Lund: två män hotades med pistol
Även i fredags morse vid 07-tiden inträffade ett rån i Stadsparken. Den gången var det en ensam gärningsman som knuffade ned en ung man från sin cykel. Han ska sedan ha stulit offrets mobiltelefon.
Två timmar senare grep polisen en misstänkt man som häktades senare under helgen.
Läs alla artiklar om: Rånvågen i Lund
Gå till toppen