Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Besked om Kevinfallet först efter nyår

Mordet på 4-årige Kevin för 19 år sedan då två barn pekades ut som mördare. Kevins grav vid Mikaelikyrkan.Bild: Lars Pehrson/SvD/TT
Beskedet om den nya utredningen kring mordet på fyraårige Kevin i Arvika kommer först efter nyår. Chefsåklagare Niclas Wargren uppger att det fortfarande saknas flera viktiga besked för att fatta ett beslut, uppger SVT.
Det var i maj i år som Wargren beslutade att återuppta den 19 år gamla förundersökningen. Detta efter att SVT:s granskning visat stora brister i utredningen där två små bröder pekades ut som skyldiga till mordet. Bland annat visade det sig att det fanns betydligt mer teknisk bevisning bevarad än man tidigare trott.
Niclas Wargren och hans kollegor väntar bland annat på ett yttrande från Rättsmedicinalverket som granskat den rättsmedicinska undersökningen av Kevins kropp.
Gå till toppen