Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Staffanstorp

Kulturlyftet tvingar Konsthallen i Staffanstorp att stänga

Staffanstorps konsthall slår igen och öppnar igen först hösten 2018. I väntan på att gamla biblioteket ska förvandlas till Staffanstorps kulturhus tvingas konsthallen hålla helt stängt.

Den som vill se konstutställningar i Staffanstorps konsthall får vänta till hösten 2018.Bild: Ingemar D Kristiansen
Idag, den 4 december, stängde Staffanstorps bibliotek sin ordinarie verksamhet och påbörjade flytten till de nya lokalerna i Rådhuset. Fram till den 21 december håller biblioteket öppet i hörsalen med mycket begränsad verksamhet. Därefter är det helt stängt fram till den 8 januari, då man preliminärt öppnar i de nya lokalerna.
Staffanstorps konsthall håller dock stängt betydligt längre. Först i augusti/september nästa år väntas dörrarna öppna igen. Då räknar man med att hela Staffanstorps nya kulturhus ska vara på plats, med en ny samlingssal med scen och Musikskolan.
Kultursamordnaren Isac Nordgren förklarar att hela huset kommer att vara en byggarbetsplats fram tills dess.
– Även om Konsthallen ska vara kvar i precis samma utformning så kan vi inte vara här under tiden som det byggs, säger han.
Därför är inga konstutställningar alls planerade framöver. Det kommer att planeras kulturarrangemang i det nya biblioteket, men större utställningar får vänta tills det nya Kulturhuset öppnar.
Isac Nordgren tror att publiken kommer att hitta tillbaka även om biblioteket försvinner från platsen. Tidigare har alla biblioteksbesökare passerat genom konsthallen på väg mot böckerna.
– Det kommer kanske inte vara lika mycket folk om man ser till rena besökare. Men förhoppningsvis är det de verkligen intresserade som kommer. Dessutom kommer vi att locka nya besökare i och med teateruppsättningar och konserter i Kulturhuset, säger han.
I planen för det nya Kulturhuset finns två ingångar till Konsthallen. En dörr där man går in idag och en ny inifrån huset och den nya samlingssal för 300 personer som ska byggas.
I det nya huset kommer det också att finnas nio mindre lokaler som musikskolorna får möjlighet att boka upp sig på efter behov.
Läs alla artiklar om: Kulturlyftet i Staffanstorp
Gå till toppen