Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Det blir ingen provisorisk bassäng i Lödde

Det blir ingen provisorisk bassäng i Löddeköpinge som många löddebor röstat för. Bassängen finns inte kvar till salu.

Tolvåkersbadet i Löddeköpinge börjar bli gammalt och kommer om några år att ersättas av ett bad inne i Kävlinge.Bild: Ingemar D Kristiansen
196 personer hade röstat på e-förslaget att ordna en provisorisk simbassäng i Löddeköpinge. Förslagsställaren pekade på osäkerheten kring Tolvåkersbadets framtid och menade att det är osäkert om badet står kvar tills dess att en ny anläggning i Kävlinge är klar.
Hon tipsade därför om möjligheten att köpa in en provisorisk bassäng från Ängelholms kommun som tidigare i höstas var till salu för 4,5 miljoner kronor. Den 25 meter långa bassängen var VM-bassäng i Göteborg 1997 och har sedan dess använts av Ängelholm under tre år, i väntan på den mer permanenta lösning som finns där nu.
Nu har Jonny Norrby, som är verksamhetschef för kultur och fritid i Kävlinge kommun, tittat på möjligheten att köpa VM-bassängen för att kunna svara på e-förslaget. Det visade sig att den inte längre är kvar till salu, någon annan har redan köpt den, och svaret blir därför att avslå förslaget.
– Vi tittar inte på några andra provisoriska lösningar. Tanken är att Tolvåkersbadet ska vara öppet till det nya badhuset i Stationsstaden slår upp portarna om uppskattningsvis tre till fyra år, säger Jonny Norrby.
Läs också Trots protesterna: Löddeköpinge blir utan simhall
Fakta

E-förslag i Kävlinge kommun

Alla Kävlingebor kan lämna in ett e-förslag. Det läggs ut på webbplatsen där vem som helst kan stödja det genom att rösta. E-förslag med mer än 100 röster behandlas av den nämnd som frågan berör.

Här kan du läsa aktuella e-förslag.

Gå till toppen