Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han kan bli Årets skånska ledare: ”Alldeles för stor flathet i näringslivet”

David Polfeldt, vd för spelbolaget Massive Entertainment, är en av tre finalister i 8till5:s nya utmärkelse Årets skånska ledare.

David Polfeldt är vd för spelbolaget Massive Entertainment, och finalist i Årets skånska ledare.Bild: Jenny Leyman
Under hösten har alla som känt sig manade kunnat nominera kandidater till den nyinstiftade utmärkelsen. Efter hårt arbete och svåra avvägningar har juryn gallrat ut tre finalister, och David Polfeldt är en av de utvalda.
Läs också Ny ledarutmärkelse vill lyfta fram goda exempel
– Det känns jättekul. Det finns så många personer i Skåne som gör väldigt många bra saker just, och jag hade inte räknat med att hamna bland de tre bästa på den här listan, säger David Polfeldt.
Juryns urval baseras dels på research om kandidaternas sociala engagemang i Skåne och dess näringsliv, dels personliga intervjuer.
Vad tror du att juryn har fastnat för hos dig?
– Jag utmanar gärna näringslivskolleger i hur man uppfattar sin självbild. Om man tittar på Massive så har företaget utvecklats till en ganska respektfull aktör idag, och vi anstränger oss väldigt mycket för att axla det ansvaret. Vi ser näringslivet som en del av samhällsbygget, och i det avseendet tycker jag att det finns en alldeles för stor flathet bland företagare i allmänhet. Man tar inte ansvar i den roll man har i samhället. Det är både märkligt och frustrerande, säger David Polfeldt.
Vad tycker du att företagen borde bidra med i större utsträckning?
– Mycket. Ett exempel är Good Malmö som vi var med och startade. Initiativet går ut på att ge unga människor, som idag befinner sig långt bort från arbetsmarknaden, en chans till arbete. Jag brukar säga att om man har möjlighet att hjälpa andra människor, men väljer att låta bli, så måste man ställa sig frågan vad det säger om en själv.
Hur präglas ditt ledarskap av att du jobbar i en spelindustri med kraftig tillväxt?
– Jag tror inte att jag hade varit en bra chef i flera andra branscher med 100-åriga traditioner och färdigmejslade modeller. En del av min framgång beror på att jag har hamnat i en ung bransch som kräver enormt mycket entreprenörsanda och autonomi, och då jobbar jag som bäst. Men min åsikt om näringslivet som samhällsbyggare hade jag haft med mig oavsett var jag hade jobbat, säger David Polfeldt.
Den slutgiltiga vinnaren av Årets skånska ledare koras 8 december. Imorgon publicerar vi den tredje finalisten.
Fakta

David Polfeldt

Ålder: 50.

Familj: Två tonårsbarn, en hund, tre katter och en gekko-ödla.

Gör: Vd för Massive Entertainment sedan mars 2009.

Sysslat med tidigare: Jag kommer från en bakgrund som serietecknare, vilket så småningom ledde till en magisterexamen från Konstfack. Efter ett par år som frilansande illustratör halkade jag in i spelindustrin. Jag hann med ett par mindre startups innan jag började på Massive i april 2004. Då bestod studion av cirka 40 anställda, som idag har vuxit till 455 anställda. Om cirka två år är vi över 600 anställda.

Fritid: Jag gör barnböcker (de senare utgivna på Kabusa Förlag), gillar att springa, och skriver emellanåt på böcker som aldrig blir färdiga.

Dold talang: Skejtar, och är dessutom en mästare på att hålla brasan brinnande hela helgen.

Underskattad ledaregenskap: Ständig optimist.

Överskattad ledaregenskap: Talang.

Min ledarstil i en mening: Hela mitt ledarskap går ut på att skapa förutsättningar för att andra ska lyckas.

De tre viktigaste personerna i mitt nätverk: Hela mitt team på Massive (och det är ingen falsk ödmjukhet), Serge Hascoet (chief creative officer på Ubisoft), och Jon Landau (producent på Avatar).

Gå till toppen