Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Hjelmer hoppas inspirera andra att berätta

Friidrottaren Moa Hjelmer intervjuades i samband med presentationen av årets Bragdguldsvinnare.Bild: Henrik Montgomery/TT
Friidrottsstjärnan Moa Hjelmer hoppas med sin historia kunna få fler att våga berätta om sexuella övergrepp och trakasserier. Hjelmer gick nyligen ut i sociala medier och berättade att hon i samband med Finnkampen i Helsingfors 2011 blev våldtagen av en annan aktiv.
– Jag hoppas att fler känner som jag själv gjorde, att man har gått och hållit på någonting i många år, och plötsligt känner att man har ett forum där man har en möjlighet att berätta, säger Moa Hjelmer, som var på plats på Gymnastik- och idrottshögskolan när Bragdguldet delades ut till Sarah Sjöström.
Hjelmer valde att berätta om våldtäkten i vågorna av den växande metoo-kampanjen. Hon säger att tiden sedan dess har varit omvälvande.
– Men samtidigt väldigt positivt eftersom väldigt många är väldigt positiva till att jag och andra vågar berätta om vad vi har råkat ut för.
Huruvida hon har polisanmält förövaren vill hon i nuläget inte gå in på.
– Det är en process som jag håller på med, mer än så säger jag inte just nu.
Läs alla artiklar om: Nätkampanjen ”Timeout”
Gå till toppen