Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

L i Lund vill lägga två miljoner på trygghetsvakter

Liberalerna i Lund vill avsätta två miljoner kronor för att införa trygghetsvärdar på brottsutsatta platser. Förslaget kommer efter den senaste tidens rån och kommer att läggas fram under onsdagens kommunstyrelsemöte.

Philip Sandberg och Liberalerna vill att det avsätts två miljoner kronor för att få ut ordningsvakter på brottsutsatta platser i Lund.Bild: Ingemar D Kristiansen
— Vi i L finner det oroväckande att unga män och kvinnor drabbats av rånen den senaste tiden, säger oppositionsråd Philip Sandberg (L).
Inspirationen hämtas från Landskronas trygghetsvärdar som han menar haft god effekt för tryggheten där.
I praktiken handlar det om att kommunen ska hyra in ordningsvakter och Philip Sandberg tror att två miljoner kronor, som ska tas från kommunstyrelsens befintliga budget, skulle räcka till en handfull vakter under helger och kvällar.
L har tidigare lagt fram ett förslag om trygghetsvärdar på Lund C. Den gången fick de en majoritet emot sig i kommunstyrelsen, endast Sverigedemokraterna och Centerpartiet röstade för.
— Med tanke på rånvågen finns det anledning att skynda på det här och jag hoppas att de andra partierna också insett den otrygghet som folk känner, säger Philip Sandberg.
Gå till toppen