Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

”Maffe” från Lund blev årets volontär

Mahfozullah ”Maffe” Ganji, styrelseledamot i ungdomsorganisationen Tamam i Lund, utsågs på tisdagen till Årets volontär i Sverige.

Av 110 inskickade bidrag stod Mahfozullah Ganji ssom en av sju nominerade till Årets volontär. Under Frivilligdagen — som infaller den 5 december — var han den som fick utmärkelsen.Bild: Ingemar D Kristiansen
Sydsvenskan berättade i förra veckan om Mahfozullah Ganji från Lund som nominerats till Årets volontär. På tisdagen, under det som kallas Frivilligdagen, blev 17-åringen den som tog hem utmärkelsen.
Juryns motivering var bland annat att Mahfozullah Ganjis arbete inte alltid syns utåt men ändå har stor betydelse. Han är aktiv i att värva medlemmar, arrangera träffar och är en glädjespridare.
”Vi är glada att få utse Maffe till Årets volontär, för att han genom sitt engagemang är en fantastisk representant för Sveriges tre miljoner ideellt engagerade”, säger Maria Alsander, verksamhetsledare på Volontärbyrån, i ett pressmeddelande.
”Maffe” Ganji hade svårt att tro på att han var en av de 110 bidragen. Att vinna utmärkelsen var än mer känslosamt.
”Först trodde jag inte att det var sant, men när jag förstod att Tamam verkligen hade nominerat mig blev jag jätteglad. Jag hade inte tänkt på att det jag gör är värt så mycket. Det känns underbart att tänka sig att jag, Maffe, blev Årets volontär”, säger han.
Gå till toppen