Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Mordet på Gullviksborg: Malmöpolisen kallar in extra personal

Efter dödsskjutningen på Gullviksborg – nu kallar Malmöpolisen in personal från yttre tjänst för att hjälpa till med utredningen. Enligt polisen kommer det inte att påverka deras arbete ute på gatorna.

Bild: Patrick Persson
Under tisdagen gick ett meddelande ut till poliser i yttre tjänst i Malmö. Där efterfrågades poliser som frivilligt ville gå in och hjälpa till med utredningen av det senaste mordet, då en 20-årig man sköts till döds på Eriksfältsgatan, vid Gullviksborg.
Andy Roberts, lokalpolisområdeschef för område norr i Malmö, berättar att det är ett antal poliser som kallas in för att följa upp bland annat dörrknackningar och förhör med vittnen.
– Det är fyra man som vi ska förstärka det senaste mordet med. Det handlar om att vi har patruller som kan fullfölja dörrknackningar när folk inte varit hemma. Det är ingen större grej, säger han.
Att samla in bevis kort efter ett mord är viktigt för utredningen.
– Vi får in möjligheter att kunna få fram bevis innan de svalnar, säger Andy Roberts.
Poliser frågas om de frivilligt vill byta schema tillfälligt. Finns det inte nog med poliser som vill byta frivilligt kan de kommenderas.
Att fyra poliser kallas in påverkar inte polisens övriga arbete, menar Andy Roberts.
– Skillnaden hade varit om vi hade skickat in 15-20 man, då hade det påverkat den yttre verksamheten, säger Andy Roberts.
Liknande insatser har gjorts flera gånger under året, enligt Andy Roberts. Han ska plocka in två poliser från de 339 poliser han förfogar över. Erik Jansåker, som är chef för område syd i Malmö, ska plocka motsvarande siffra från sina ungefär 250 poliser.
– Det är inte mycket, säger Andy Roberts.
Efter mordvågen i Malmö, med flera mord 2016 och under början av 2017, hamnade Malmöpolisen i kris och fick nationell förstärkning.
Läs också Nio mord läggs åt sidan – polisförstärkningar lyfts bort
I oktober i år började den nationella förstärkningen, med ett 50-tal experter till Malmöpolisen, trappas ned.
Gå till toppen